Kleine open bootjes, zoals die veel op de singels van Breda te vinden zijn, zijn erg moeilijk te beschermen tegen de weerselementen. Met een goed aangebracht verfsysteem zijn het onder- en bovenwaterschip redelijk goed voor jaren te beschermen. Maar hoe wapen je je tegen wind, regen en sneeuw?
Nu zijn er velen merken standaard zeiltjes te koop, echter zijn die nooit precies passend voor de verschillende vormen van boten. Vaak zijn die zeer moeilijk strak te trekken en zijn de daarbij verkrijgbare steunen niet afdoende om er voor te zorgen dat er geen waterzakken in het zeil komen. Een zeil op maat is altijd beter maar die zijn weer heel erg duur en da heb je nog steeds een vaak zelf gemaakte steun nodig om waterzakken te voorkomen. Maar zelfs met zo'n zeil kan het voorkomen dat door hevige regen- of sneeuwval, heftige wind of vandalisme de boot toch geheel of gedeeltelijk zinkt. 
LocoMotion Watersport kan uw boot bergen. Maar voorkomen is beter dan genezen !!!
Ondanks dat wij service gericht zijn, moeten wij hier wel gewoon onze tijd voor rekenen. Dit altijd op nacalculatie. Als eerste moeten we met 2 man heen en weer varen naar de plaats van de boot. Vanaf ons bedrijf is het al dik een half uur varen om op de singels te komen. Dan ligt het eraan of de boot nog deels boven of geheel onder water ligt en hoe makkelijk we haar gepositioneerd krijgen zodat we de haar leeg kunnen pompen. Al met al een hele onderneming met veel arbeidsuren.
In het geval dat de motor nog aan de boot zit en die heeft ook water gemaakt, haal die er dan zeker niet af om hem te laten drogen. Zolang de motor onder water ligt is er nog niet zo heel veel aan de hand, zodra hij boven gehaald wordt gaat de corrosie pas echt goed van start. Zodra de motor boven is, is het zaak deze zo snel mogelijk onderhoud te geven zodat hij gestart kan worden en op zijn gemaak en paar uur op temperatuur 'schoon' kan draaien. 

Ons advies is om geregeld uw boot te bekijken hoe ze er bij lig, zeker na een periode van slecht weer. En ziet u een boot van een bekende liggen die aandacht nodig heeft, geef hem of haar een seintje. Wij vinden het zonde van uw geld als wij de boot moeten bergen.