Adres


 Nieuwe Bredase Baan 18S
 4825 BP Breda
 076-7110211

Youtube

  

De 2 zwarte whaly's en de grijze fun yak zijn €85,- voor 3 uur en  €120,- voor de hele dag. 

Als je het aanvraagformulier hieronder invult zet er dan duidelijk in welk dagdeel, of dat je een hele dag wilt varen. Dan kan er gelijk een offerte gestuurd worden. De offerte is dan 24 uur geldig.

Bij het huren van een bootje krijgt u een koelbox met ijs mee en voor iedereen een drankje naar keuze. Bij 3 uur varen 1 drankje p.p., bij de hele dag 2 drankjes p.p.

Wilt u een boot huren in Breda en over de prachtige singels varen, of de rivier de Mark verkennen? LocoMotion Watersport Breda doet ook aan bootverhuur. U huurt dan de Whaly black, een boot van 4,35 meter lang, waarin u met maximaal 8 personen zelfstandig kunt varen. Ontdek op eigen gelegenheid de binnenstad van Breda, of de omgeving van Terheijden. U krijgt een plattegrond van Breda mee met de nodige wetenswaardigheden over de stad Breda. U krijgt voor iedereen een kussentje mee. Wees uw eigen gids en breng een heerlijk dagje op het water door! U kunt al een boot huren in Breda vanaf € 85,- voor een dagdeel van 3 uur, van 10.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 17.00. Buiten de dagdelen zijn de boten te huur vanaf € 120,-  Voor die € 120,- kunt u dan de hele dag varen en eventueel een hapje en een drankje doen aan de gezellige haven van Breda. De tarieven zijn inclusief een tank benzine en inclusief btw. De boten zijn te huur tussen 10.00 en 17.00. Kussentjes en eventueel een zogenaamde 'fatboy' zijn gratis te lenen, zo ook een zogenaamde drybag van 10 liter.

Hier kunt u zich al inlezen over de bezienswaardigheden waar u tijdens het varen over de singels in Breda langs zal komen.U kunt desgewenst een map mee krijgen waar deze informatie in staat waarbij de genummerde onderwerpen op de kaart zijn terug te vinden. Het is uiteraard ook mogelijk tijdens het varen onze site te raadplegen voor de informatie over de geschiedenis en bezienswaardigheden van Breda. Vanaf de Duivelsbrug bij het Ginneken geldt een vaarverbod voor gemotoriseerd vaarverkeer.

Graag van tevoren reserveren. De bestuurder, daarbij ook de verantwoordelijke voor het verloop van de huur, moet minimaal 18 jaar zijn en zal ook de huurovereenkomst moeten ondertekenen.

 

Opstapplaats:

Nieuwe Bredase Baan 18 S, bij LocoMotion Watersport Breda:
Vrij parkeren en auto direct bij de opstapplaats

Onder het hieronder geplaatste aanvraagformulier staan de spelregels ten opzichte van het huren van een bootje.

Naam:*
E-mail:*
Datum:*
Selecteer activiteit:*
Bericht:
Verificatie:

De door u verstrekte gegevens worden enkel gebruikt voor communicatie tussen u en LocoMotion  Watersport , lees hier meer

 Bij het reserveren graag uw naam en adres, hoe lang u wilt varen,de datum en de aanvangstijd vermelden. U krijgt zo spoedig mogelijk de bevestiging of er een boot vrij is. Vanaf onze bevestigingsmail met de offerte heeft u 7 dagen om per mail de reservering definitief te maken en het volledige bedrag over te maken, of bij LocoMotion Watersport in Breda te betalen. Is aan dit alles voldaan dan is de reservering definitief. U kunt de reservering tot 7 dagen voor de vastgestelde datum en tijd annuleren. Bij onverwachts slecht weer is de reservering tot 24 uur voor de afgesproken aanvangstijd te annuleren. Eenmalige annuleringskosten zijn € 10,-. Doe dit op tijd, anders moeten we u conform onze algemene voorwaarden aan uw betalingsverplichting houden. Wij vragen een borg van € 75,-.

 

Gezien watersporten voor iedereen een plezierige activiteit behoort te zijn vragen wij met klem onderstaande aanwijzingen in acht te nemen. Hierbij staan ook aanwijzingen voor het varen met een boot teneinde schade aan boot en of motor te voorkomen.

 

Regels voor het varen op de wateren rond en in Breda

 

 • De singels van Breda zijn het leefgebied van veel flora en fauna, houd daar rekening mee en verstoor dat niet, zeker niet in het broedseizoen.
 • De maximale toegestane snelheid is 6 km/h.
 • In principe wordt er met de klok mee gevaren op het rondje rond het centrum, achtereenvolgend nummer 1 tot en met 33. Dit is vooral aan te raden als je bij nummer 19 richting 25, 26 en 27 vaart
 • Gezien Locomotion actief bijdraagt aan het schoonhouden van het water in Breda, vragen wij met klem geen afval overboord te gooien maar het te verzamelen in de door ons verstrekte vuilniszak. Wij voeren die dan na de vaart netjes af.
 • Aanmeren kan enkel aan de daarvoor bestemde aanlegplaatsen zoals de Haven, het Valkenbergark, Belcrum beach of andere steigers aan de singels.
 • In het Markdal ten zuiden van de Duivelsbrug geldt een vaarverbod voor motorboten, zie kaart nr.3 in deze map.
 • Muziek op de boot is toegestaan mits het geen overlast geeft aan ander watersporters en omwonenden. Vanaf de Emma-brug, waar het ingedamde stuk begint, is het een stiltegebied, zoals aangegeven in deze map op de kaart.
 • Wildplassen is uiteraard niet toegestaan. U altijd bij een van de cafés aan de Haven of bij het Valkenberg park naar het toilet.
 • Bij geconstateerde overtreding van 1 van de bovengenoemde punten krijgt u de borg niet terug.
 • Op het water zijn er ook regels met betrekking tot alcohol gebruik, max 0,5 promille; de bestuurder van de boot dient zich daar aan te houden.
 • Voorkom hinderlijke golfslag bij andere watersporters zoals roeiers en suppers en bij aangemeerde boten.
 • Een boot drijft, dus heeft geen ‘vaste’ grond onder zich, remmen duurt langer en een bocht om gaat niet zo direct als op de weg. Wind en stroming kunnen zowel een spelbreker als wel een hulp zijn, houd daar rekening mee met manoeuvreren. Wegvaren vanaf een kant gaat doorgaans het beste achteruit.
 • Bij het schakelen moet altijd het gas geheel teruggedraaid worden voordat er geschakeld wordt.
 • Starten gaat alleen in de vrij, bij starten in de versnelling kan er schade optreden aan het startmechanisme.
 • Aanmeren mag alleen aan de daarvoor bestemde aanlegplaatsen zoals de haven of bij het park. Verlies de boot nooit uit het oog en neem altijd het koortje mee als u de boot verlaat.
 • Geef elkaar de ruimte en laat in principe grotere boten en rondvaartboten voor bij versmallingen en bochten.
 • Eenieder heeft recht op zijn eigen beleving op het water, respecteer dat.
 • Binnenbochten zijn vaak ondiep en de oevers vaak schuin aflopend. Kom dus niet te dicht met de motor aan de kant. Aanmeren doet u dan ook met de punt of langszij, neem daar op het gemak de tijd voor.
 • Kijk uit met aanmeren met het vastpakken van de kade of een andere boot, golfslag kan voor een harde klap zorgen met ernstig letsel als gevolg.
 • Ongeoefende zwemmers en kinderen dienen een reddingsvest te dragen, deze zijn gratis te leen.
 • Gaat er iemand zwemmen, zorg dan altijd dat de motor uit is alvorens er iemand het water in gaat.
 • Het rode noodstopkoordje dient altijd vast aan de bestuurder te zitten, mocht deze overboord vallen stop de motor.
 • Is de motor warm dan dient de gashendel gedraaid te worden naar restart. Bij extreem warm weer kan het zijn dat de motor verzopen is. Draai het gas helemaal open en trek de motor een paar keer aan.
 • Als tijdens het varen het toerental terugvalt kan het zijn dat er iets om de schroef zit. Trek het noodkoordje los, laat de motor in de versnelling staan; daardoor kan je de motor kantelen met de vergrendeling erop. Eventuele vervuiling rond de schroef verwijderen. Links naast de motor zit een hendel die de motor na ligt tillen weer ontgrendeld. Vergeet het koordje niet bij de herstart.
 • Een volle tank is in principe genoeg, mocht er getankt moeten worden, tank dan euro 98
 • Bij nood of pech bel dan 076-7110211 of 06-51955407